Aktuality Fórum Budopedia E-shop FAQ Kontakty
Škola Dokan BSK Členstvo Kurzy & Semináre Iga Ryu Kenpó Karate Karate pre deti Praktická sebaobrana Kobudó Ninjutsu Kyudo
Citáty majstrov:
Dnes je 20-5-2024, meniny má Bernard
pasik
Aktuality
Kurzy a semináre
Vyhľadávanie:
Členská zóna
Video materiály
Anketa
Aká oblasť bojových umení vás zaujíma najviac ?
Sebaobrana
43%
Práca s energiou
22%
Filozofia Budó
17%
Zbrane
11%
Kondícia
5%
podujatia.sk univerzitka.com fightsport.sk http://www.realityak.sk/ http://www.agrifarmi.sk/

 

   Mliečna ryža s makom

 Ingrediencie (4 porcie)

  •   450 g ryže
  •   1 dcl mlieka
  •   4 – 6 lyžíc mletého maku (podľa chuti)
  •   6 – 8 lyžíc hnedého trstinového cukru
  •   štipka soli
  •   voda

 

 

Potrebujeme

  •   hrniec na ryžu, pokrievka, varecha

Recept

 Ryžu prepláchneme vo vode,  do kým voda nie je čistá.  Dáme ryžu do hrnca, pridáme vodu v pomere 1 : 2 a trochu osolíme. Na strednom plameni varíme, až dokým začne vrieť. Po zovretí ryžu premiešame, stíšime na najslabší plameň a prikryjeme pokrievkou.

 

Po 5 minutách pridáme mlieko, poriadne premiešame a varíme ešte približne 5 minút, dokým nie je ryža mäkká.  Nakoniec pridáme cukor a mak podľa chuti a poriadne zamiešame.

 

Jablkové čatní

 

Ingrediencie (4 porcie)

 

  •   2 jablká
  •   3 lyžice škorice
  •   1 lyžica zázvoru
  •   1 lyžica kurkumy
  •  1 čaj. lyžička klinčekov
  •   4 – 6 lyžíc hnedého trstinového cukru
  •   3 lyžice sušených hrozienok
  •   štipka chili
  •   štipka soli
  •   voda
  •   olej

 

Recept:

 Sušené hrozienka si v miske zalejeme vodou a necháme ich trochu napučať.  Jablká ošúpeme a nakrájame na kocky. 

 

Na spodok hrnca si nalejeme olej (asi 3 lyžice), potom pridáme koreniny – škoricu, zázvor, kurkumu, klinčeky, čili ( v zime môžeme dať trochu viacej čili ako v teplých mesiacoch) a štipku soli. Všetko to spolu premiešame a popražíme na miernom plameni. Keď sú koreniny popražené, pridáme nakrájané jablká, premiešame a spolupražíme.

Po chvíli pridáme cukor a necháme ho trochu skaramelizovať. Pražíme dokým jablká nezmäknú. Pridáme hrozienka. Potom postupne po malých množstvách pridávame vodu (množstvo zaleží od toho, aké riedke chcete čatní mať). Nechame variť na miernom plameni, aby jablká boli úplne mäkké, prípadne nakoniec ešte dosladíme.

Výsledok:

 


DOBRÚ CHUŤ =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pre pridanie komentárov sa musíte prihlásiť do členskej zóny
nacitavam
zavrieť